kalligrafie - kerstquote met spitse pen
Workshop 1: Moderne Kalligrafie: Kerst quote – spitse pen en inkt

Tijdens deze mini-workshop, leer je met spitse pen en inkt schrijven.
We starten bij de basis: hoe je je pen voorbereidt, de eerste lijnen en een paar letters van het moderne kalligrafie alfabet.
Eindigen doen we met een korte Kerst quote.
Tijdens de workshop is al het materiaal voorzien. Je kan aan het einde van de workshop een starterskit ‘moderne kalligrafie’ met korting aankopen.

WANNEER:
zaterdag 7/12/2019 van 15 tot 16 uur

PRIJS:
35 euro pp, btw incl, gebruik van alle materialen inbegrepen

INSCHRIJVEN:
Klik hier om je online in te schrijven voor één of meerdere workshops.

WORKSHOP DOOR:

Liesbet Merens Kalligrafie

Je leert stap-voor-stap hoe je met een zwarte fineliner een bloemenkrans tekent. Starten doen we met verschillende soorten blaadjes en bloemen tekenen, nadien maken we een spiekblad en tekenen we op basis hiervan onze eerste bloemenkrans samen. Kransen zijn leuk om je moderne kalligrafie of handlettering te versieren of te ondersteunen. Tijdens de workshop is al het materiaal voorzien. Je kan aan het einde van de workshop een starterskit ‘Fineliner: Botanicals’ met korting aankopen. WANNEER: zaterdag 7/12/2019 van 16.30 tot 17.30 uur PRIJS: 35 euro pp, btw incl, gebruik van alle materialen inbegrepen INSCHRIJVEN: Klik hier om je online in te schrijven voor één of meerdere workshops. WORKSHOP DOOR: Liesbet Merens Kalligrafie
Workshop 2: Moderne Kalligrafie: Botanicals tekenen met zwarte fineliner

Je leert stap-voor-stap hoe je met een zwarte fineliner een bloemenkrans tekent.
Starten doen we met verschillende soorten blaadjes en bloemen tekenen, nadien maken we een spiekblad en tekenen we op basis hiervan onze eerste bloemenkrans samen.
Kransen zijn leuk om je moderne kalligrafie of handlettering te versieren of te ondersteunen.
Tijdens de workshop is al het materiaal voorzien. Je kan aan het einde van de workshop een starterskit ‘Fineliner: Botanicals’ met korting aankopen.

WANNEER:
zaterdag 7/12/2019 van 16.30 tot 17.30 uur

PRIJS:
35 euro pp, btw incl, gebruik van alle materialen inbegrepen

INSCHRIJVEN:
Klik hier om je online in te schrijven voor één of meerdere workshops.

WORKSHOP DOOR:
Liesbet Merens Kalligrafie

Een himmeli is een geometrische figuur die zijn oorsprong kent in Finland, en diende vroeger als ‘lucky charm’ voor een voorspoedige oogst. Wat ooit begon als een wintertraditie, is uitgegroeid tot een minimalistische decoratie voor in huis. De techniek wordt ook gebruikt om juweeltjes te maken. Kies tijdens deze workshop voor een zwevende cube, een druppel of een origineel ornament voor in je kerstboom. Ze zijn ook de perfecte houder voor een airplant, zowel zwevend als staand. Wie van klein en fijn houdt, kan ook juweeltjes maken. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met messing (zwart of goud) en touw. Inzicht en puzzeltalent zal de bovenhand nemen, maar gelukkig werken we ook met een stappenplan. Je zal al snel doorhebben dat de mogelijkheden eindeloos zijn en je himmeli’s in alle vormen en formaten kan maken. Je kan kiezen uit 2 projecten: oorbellen, ketting, (kerst)ornament, zwevende of staande airplanthouder, kaarshouder. Inbegrepen tijdens deze workshop zijn steed de draad en messingbuisjes volgens keuze projectjes: ** bij de juwelen (oorbel of ketting) en ornamenten: parels, geometrische figuurtjes, hangers, slotjes, ... ** airplant: een plantje ** kaarshouder: kaarsje WANNEER:  zaterdag 7/12/201 van 18 tot 19 uur PRIJS: 30 euro pp, btw incl, gebruik van alle materialen inbegrepen INSCHRIJVEN: Klik hier om je online in te schrijven voor één of meerdere workshops. WORKSHOP DOOR: Yjonis
Workshop 3: ontwerp en maak je eigen himmeli's

Een himmeli is een geometrische figuur die zijn oorsprong kent in Finland, en diende vroeger als ‘lucky charm’ voor een voorspoedige oogst. Wat ooit begon als een wintertraditie, is uitgegroeid tot een minimalistische decoratie voor in huis. De techniek wordt ook gebruikt om juweeltjes te maken.

Kies tijdens deze workshop voor een zwevende cube, een druppel of een origineel ornament voor in je kerstboom. Ze zijn ook de perfecte houder voor een airplant, zowel zwevend als staand. Wie van klein en fijn houdt, kan ook juweeltjes maken.
Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met messing (zwart of goud) en touw. Inzicht en puzzeltalent zal de bovenhand nemen, maar gelukkig werken we ook met een stappenplan.
Je zal al snel doorhebben dat de mogelijkheden eindeloos zijn en je himmeli’s in alle vormen en formaten kan maken.

Je kan kiezen uit 2 projecten: oorbellen, ketting, (kerst)ornament, zwevende of staande airplanthouder, kaarshouder.

Inbegrepen tijdens deze workshop zijn steed de draad en messingbuisjes
volgens keuze projectjes:
** bij de juwelen (oorbel of ketting) en ornamenten: parels, geometrische figuurtjes, hangers, slotjes, …
** airplant: een plantje
** kaarshouder: kaarsje

WANNEER: 

zaterdag 7/12/201 van 18 tot 19 uur

PRIJS:
30 euro pp, btw incl, gebruik van alle materialen inbegrepen

INSCHRIJVEN:
Klik hier om je online in te schrijven voor één of meerdere workshops.

WORKSHOP DOOR:
Yjonis

De invloed van voeding op ons lichaam en gemoedstoestand wordt onderschat. Wat is gezond eten eigenlijk? Waarom horen we meer en meer over voedselintoleranties? Hoeveel suiker eten we jaarlijks per persoon? Je komt het te weten tijdens een info-moment over voeding, en gaat naar huis met een bom vol tips om gezonder te leven en je fitter en vitaler te voelen zonder dieet. Op de stand van Pure and happy kun je terecht voor een gratis bodyscan indien je dit wenst voor of na de workshop. WANNEER: zaterdag 7/12/2019 van 19.30 tot 21 uur PRIJS: 12,5 euro, persoonlijke bodyscan inbegrepen INSCHRIJVEN: Klik hier om je online in te schrijven voor één of meerdere workshops. WORKSHOP DOOR: Pure And Happy
Workshop 4: orthomoleculair voedingsadvies op jouw maat

De invloed van voeding op ons lichaam en gemoedstoestand wordt onderschat.
Wat is gezond eten eigenlijk? Waarom horen we meer en meer over voedselintoleranties?
Hoeveel suiker eten we jaarlijks per persoon? Je komt het te weten tijdens een info-moment over voeding, en gaat naar huis met een bom vol tips om gezonder te leven en je fitter en vitaler te voelen zonder dieet.
Op de stand van Pure and happy kun je terecht voor een gratis bodyscan indien je dit wenst voor of na de workshop.

WANNEER:
zaterdag 7/12/2019 van 19.30 tot 21 uur

PRIJS:
12,5 euro, persoonlijke bodyscan inbegrepen

INSCHRIJVEN:
Klik hier om je online in te schrijven voor één of meerdere workshops.

WORKSHOP DOOR:
Pure And Happy

Tijdens deze mini-workshop, leer je met een brush pen schrijven. We starten bij de basis: hoe je je brush pen vasthoudt, de eerste lijnen en een paar letters van het brush lettering alfabet. Eindigen doen we met een korte Kerst quote. Tijdens de workshop is al het materiaal voorzien. Je kan aan het einde van de workshop een starterskit ‘Brush lettering: basis’ met korting aankopen. WANNEER: zondag 8/12/2019 van 15.30 tot 16.30 uur PRIJS: 35 euro pp, btw incl, gebruik van alle materialen inbegrepen INSCHRIJVEN: Klik hier om je online in te schrijven voor één of meerdere workshops. WORKSHOP DOOR: Liesbet Merens Kalligrafie
Workshop 5: Brush Lettering: Kerst quote met brush pen

Tijdens deze mini-workshop, leer je met een brush pen schrijven.
We starten bij de basis: hoe je je brush pen vasthoudt, de eerste lijnen en een paar letters van het brush lettering alfabet.
Eindigen doen we met een korte Kerst quote.
Tijdens de workshop is al het materiaal voorzien.
Je kan aan het einde van de workshop een starterskit ‘Brush lettering: basis’ met korting aankopen.

WANNEER:
zondag 8/12/2019 van 15.30 tot 16.30 uur

PRIJS:
35 euro pp, btw incl, gebruik van alle materialen inbegrepen

INSCHRIJVEN:
Klik hier om je online in te schrijven voor één of meerdere workshops.

WORKSHOP DOOR:
Liesbet Merens Kalligrafie

Je leert hoe je met brush pennen kan tekenen. Starten doen we door verschillende soorten blaadjes en bloemen te tekenen, nadien maken we een spiekblad en tekenen we op basis hiervan onze eerste bloemenkrans samen. Kransen zijn leuk om je brush- of hand lettering te versieren of te ondersteunen. Tijdens de workshop is al het materiaal voorzien. Je kan aan het einde van de workshop een starterskit ‘Brush lettering: botanicals’ met korting aankopen. WANNEER: zondag 8/12/2019 van 17 tot 18 uur PRIJS: 35 euro pp, btw incl, gebruik van alle materialen inbegrepen INSCHRIJVEN: Klik hier om je online in te schrijven voor één of meerdere workshops. WORKSHOP DOOR: Liesbet Merens Kalligrafie
Workshop 6: Brush Lettering: Botanicals tekenen met brush pennen

Je leert hoe je met brush pennen kan tekenen.
Starten doen we door verschillende soorten blaadjes en bloemen te tekenen, nadien maken we een spiekblad en tekenen we op basis hiervan onze eerste bloemenkrans samen.
Kransen zijn leuk om je brush- of hand lettering te versieren of te ondersteunen.
Tijdens de workshop is al het materiaal voorzien.
Je kan aan het einde van de workshop een starterskit ‘Brush lettering: botanicals’ met korting aankopen.

WANNEER:
zondag 8/12/2019 van 17 tot 18 uur

PRIJS:
35 euro pp, btw incl, gebruik van alle materialen inbegrepen

INSCHRIJVEN:
Klik hier om je online in te schrijven voor één of meerdere workshops.

WORKSHOP DOOR:
Liesbet Merens Kalligrafie

cosh-de-vitrine
Workshop 7: Talk over eerlijke en duurzame mode + gids tijdens De Vitrine

We dragen allemaal elke dag kleding, het is een deel van onze identiteit, maar als we gaan shoppen hebben we geen idee van de ethische of ecologische impact van onze shoppingkeuzes. Maar wat is nu de problematiek in de mode-industrie, en hoe kan COSH! duurzaam shoppen voor jou makkelijk maken?

Wat is duurzame mode? Is dat circulair, organisch of enkel ambachtelijk? Wij zien duurzaamheid niet als een zwart-witverhaal. Maar hoe maak jij juiste keuzes die passen binnen jouw shopping budget?

Niki de Schryver vertelt je over de problematiek en de oplossingen en zal diverse invalshoeken bieden over hoe wij allemaal samen ons koopgedrag kunnen aanpassen om duurzamer te kopen.

Niki is een veel gevraagd spreker en mocht dit najaar eerder al in UGC Mechelen de retailwereld toespreken. Ze inspireerde ondernemende vrouwen bij Markants inspiratiecafé ‘Ondernemen in Digitale tijden’ bij Telenet en zat eerder deze maand ook in het panel gesprek van Good Planet in Gent. Ze werd op Europese schaal geselecteerd onder de Fashion Tech start-ups van het jaar. Ze had talks op Fair Fashion Festival in Leuven en brainstormt mee met Unica voor een Circulaire stad in Brussel. Nu geeft ze voor het eerst in thuisstad Brugge een lange uiteenzetting over haar ervaring met onethische mode-industrie en adviseert ze hoe we het met z’n allen beter kunnen doen.

Na en tijdens de uiteenzetting is er tijd voor vragen.

PROGRAMMA:
40 min talk & uiteenzettting over de problemen en oplossingen
20 min vragen
Wie dit wil kan daarna nog aansluiten voor een 30 min durende wandeling langs de duurzame merken op De Vitrine

WANNEER:
zondag 8/12/2019 van 10 tot 11.30 uur of van 14 tot 15.30 uur

PRIJS:
19,9 euro pp, btw incl

INSCHRIJVEN:
Klik hier om je online in te schrijven voor één of meerdere workshops.

WORKSHOP DOOR:
Cosh!