Wat is De Vitrine

De Vitrine is een sfeer- en stijlvol pop-up shopping-event waar voor je voor twee dagen kan winkelen bij een honderdtal prachtige winkels, webwinkels en ontwerpers met een uiteenlopend aanbod van decoratie- en interieurartikelen, geschenken en papierwaren, verlichting, heren- en dameskledij en schoenen, juwelen en accessoires, wellness- en verzorgingsproducten, wijnen en delicatessen, planten en groen-accessoires, stoffen, wol en DIY, baby- en kinderkledij en -schoenen, speelgoed en kinderaccessoires, …

De Vitrine vindt plaats in het prachtige industriële pand La Brugeoise in Brugge.

De eerstkomende editie is op 5 en 6 december 2020.
Hou je van plannen? Zet dan ook 4 en 5 december 2021 al in je agenda!

 

Variatie
en vernieuwing

Omdat variatie en vernieuwing ons stokpaardje is, stellen we ook deze editie maar liefst 81 spiksplinternieuwe winkels voor, die voor het eerst op De Vitrine staan!

Wij hebben een groot hart voor lokale economie en duurzaamheid. We stellen daarom expliciet een aanbod van standhouders voor, bestaande uit lokale handelaars en makers, labels en ondernemers.

De Vitrine onderscheidt zich van andere beurzen door zijn diversiteit. De Vitrine richt zich niet louter op kinderartikelen,  noch op louter webwinkels of ontwerpers, … De 100-tal standhouders worden uit de grote berg van aanvragen, zorgvuldig geselecteerd op basis van innovatie en diversiteit. Ze vormen samen een eigentijdse en gevarieerde mix voor groot en klein en jong en oud, in uiteenlopende stijlen.

Bekijk onze standhouders

Deelnemen als standhouder

Hoog
feel-good-gehalte

De Vitrine heeft een uitgesproken gezelligheid en sfeer. Je spreekt er af met vrienden om samen te gaan shoppen, of je maakt er een uitstap van voor het ganse gezin.
Shoppen met een lekker achtergrondmuziekje en even uitblazen in de gezellige bar met een hapje of een drankje. De bar wordt uitgebaat door de gezelligste bruine kroeg van Brugge: Café L’Estaminet.

Kinderen welkom

En terwijl mama en papa rustig shoppen, kunnen kinderen tussen 5 en 12 jaar op zondag terecht bij Kinderatelier Octopus.
Ze werken hier in alle rust aan een eigen kunstwerk, dat ze nadien meenemen naar huis

Borstvoedende mama’s en baby’s kunnen terecht in de aangename borstvoedings- en luierhoek van De Wieg (expertisecentrum kraamzorg) (op de eerste verdieping, bovenaan de trap naast de grime-stand).

Op het eerste verdiep bovenaan de trap, vind je op zondag doorlopend een kindergrime-stand.

Workshops

Combineer, samen met je vriend(inn)en je bezoek aan De Vitrine met het volgen van een geestige, leerrijke en interessante workshop!
De thema’s zijn uiteenlopend en hedendaags. Ontdek het volledige aanbod en alle informatie hier.

 

Historiek

De Vitrine is nu aan zijn negentiende editie toe.
Tien jaar geleden kroop De Vitrine uit de dop als een kleine verkoop van 12 winkels en ontwerpers. Een gezellige verkoopsdag in 2 kleine theaterzalen in Het Entrepot, Brugge. Het succes bleek enorm. Maar liefst 3000 bezoekers uit alle hoeken van Vlaanderen overspoelden de vitrinevloer. Sindsdien lokt De Vitrine tot wel 8000 bezoekers.

Het concept van beurzen was niet nieuw. Maar de mix van meer dan 75 winkels en ontwerpers met een origineel, vernieuwend en eigentijds aanbod bleek de nagel op de kop voor een even gevarieerde doelgroep. Niet alleen jonge gezinnen voelen zich nog steeds aangesproken door het pop-up shopping concept, ook jongeren en ouderen uit Brugge en ver daarbuiten vinden hun weg naar De Vitrine.